Saturday, 12 April 2014

H

1 year ago--

Habis kelas, macam biasa. Gerak kantin untuk stay sekejap sementara tunggu the next class. Kalau pergi kantin ni tak sah kalau tak cuci mata tau. Hahaha. Kelakar bila ingat balik. Kalau kami duduk, ada je benda nak perhatikan, lepas tu mula lah masing masing mulut pot pet pot pet. And suddenly.....

Terpandang 1 group ni. Taktahu lah kos apa, either mechi or electric. Badan macam bapak orang. Senior kot. Then, terpandang lah seseorang ni, jambu nya muka awk ni, dah lah berbaju pink peach macam tu, tapi macam over je, very control macho. Buwerk! Reject!!!!!!!!!!

Tapi, tetap nak pandang jugak! Ke macam jatuh cinta? Mungkin. Tapi. Halah! Lupakan Wawa. Ingat apa yang dah jadi sebelum ni!!! Tak cukup serik ke?

Setelah beberapa bulan, bermulalah final exam for second semester. Setelah beberapa paper dah habis, kami pun konon nak release tension lah, pergi ke pekan, nak breakfast aje padahal. 1 kedai tu, ada group boyfriend Bella. Kat situ juga lah saya perasan, lelaki yang saya nampak kat kantin tempo hari. Allah. Kecilnya dunia. Pusing-pusing situ juga. Habis ja sarapan kami, bangun lah nak pergi kaunter.

Tiba-tiba--

"Awak nak tolong bayarkan ke?" Tegur lelaki yang tinggi lampai dan berbadan sasa itu. Ewah ewah. Gatal bebenor engko ye mat Jambu poyo ni! Konon menyampah ye. Jeling dan terus bayar ke kaunter. (Alamak macam drama petang pulak) Hihi. Ok sila meluat. Buwerkk!!

Setelah habis bayar sarapan kami, belum sempat ke kereta, kereta kami kena saman. Alaaaaaaaaa. Penghujungnya? Berkawan. Dengan pertolongan seorang kawan, kami berhubung melalui BBM. Alaaaaa, zaman saya ni BBM lah paling popular. Kelakar pulak bila ingat balik.

Untill now we still remember our first time kami berjumpa. Kalau datang je kedai makan ni mula lah masing-masing mengada nak imbau balik kisah lalu. Itu the first thing yang annoyying lah. Kelakar. Siapa sangka, Allah panjangkan tempoh perkenalan kami. Hampir 2 tahun kami berkawan baik. Hampir 2 tahun juga kami tempuh macam-macam dan hampir
2 tahun tempoh yang lama dan mungkin sekejap. Pejam celik pejam celik. 2 tahun usia perkenalan kami.


Ramai haters sebab the guy yang saya kawan ni ramai peminat.........







No comments:

Post a Comment