Sunday, 24 February 2013

SAHABAT.

Assalammualaikum. Baru sekarang ada masa nak update balik. Busy ok busy/ Hihihi

Okay sambung pasal SAHABAT.

Nak cerita my first time masuk IPTA. Ya Allah. Firstly fikir, How to be indipendent person? How to eat? How to make a friends? Hahahaha. Macam tu sekali kan saya fikir? Iya sebab saya tak pernah berjauhan dengan family. Tak pernah merasa duduk luar dari family. Tak tahu indipendent lah sonang cito. Hihihihihihi. 

First time jejak kat Poli ni, berkepit je dengan Bff since sekolah. Mira Ayob. Kebetulan, kami kos yang sama dan tempat yang sama. Siapa sangka, dulu terpisah masa sekolah menengah & now be my bestfriends ever & ever. Mudah-mudahan. In sha Allah. Dia lah mulut, telinga lah. Masuk Poli, berdua jelah dengan dia. Taknak berpisah. Untill I meet my girls Bella & Ct. So far, mereka sangat ok, hyper like me, peramah and baik.

Mereka baik. Baik sangat. Compare to me. I'm nothing. They know to be indipndent. They know to cover their Aurat' & one more things, mereka berhijabFrom them, I learn what meaning of friendships.

Itulah sahabat. Wangi mereka, wangilah kita. Sentiasa bersama. Sentiasa berempat. Tak berpisah. Charlie's Angle lah konon-konon. Hihi. Classmates pun baik semuanya. Sebab dari cara mereka, taat pada suruhanNya. Allahuakhbar. Bersyukur masuk sini. Belajar somethings new.

So, conclusion is, cari teman, cari yang betull-betul teman. Yang wangi luar & dalam. Bukan luar wangi semerbak, tapi dalaman ibarat bangkai yang mati berkurun. Sesat sekejap, hancur future. Kalau rasa dah sesat, cepat-cepat tanya orang. Cari orang yang boleh bawak kita keluar dari kesesatan.

Salam Maghrib! :)

1 comment:

  1. bersyukur dengan apa yang jadi :)
    semoga kau sentiasa jadi yang lebih baik wahai sahabat :)
    actually I suka sangat bila tengok you dah berhijab.alhamdulillah.
    hope kita sama-sama boleh berubah ke arah yang lebih baik.
    memilih kawan yang baik itu perlu :)

    ReplyDelete